Волен Сидеров за първи път се яви по дело, по което е подсъдим
Волен Сидеров за първи път се яви по дело, по което е подсъдим / БГНЕС, архив

Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров за първи път се яви по делото, по което е подсъдим за действията му на летище Варна. Досега той не е идвал в съдебна зала. Свидетели по делото Сидеров разказаха в съда какво се е случило на 6 януари 2014 година, когато лидерът на националистите е пътувал със самолет от София за Варна.

Четирима души от екипажа на самолета - двама пилоти и две стюардеси, обясниха как по време на полета Волен Сидеров е станал от мястото си и започнал да разменя реплики с една от пътничките. За да успокои обстановката, екипажът бил принуден да се намеси и въпросната дама била отведена в друга част на самолета.

Една от пътуващите - Олга Маринова, разказа как по време на пътуването в самолета било шумно и имало малък скандал. Тя уточни, че Сидеров поискал паспорта на пътничка, изтъквайки че е депутат. По думите на Маринова конфликтът продължил и след кацането на самолета във Варна, когато в летищния автобус един от пасажерите нарекъл Сидеров „простак". Това провокирало лидера на "Атака" и придружаващите го депутати и се стигнало до размяна на удари.

Полицията предотвратила задълбочаването на скандала, като извела от автобуса пътника Димитър Бахнев, който сега е един от основните свидетели в процеса и предстои да бъде разпитан. Волен Сидеров обвини съда и прокуратурата в политическа поръчка, а от своя страна, обвинителят Зорница Таскова отрече да й е оказван натиск.

Източник: БТА