Вдигнаха уникален спортен комплекс до пътя за Шкорпиловци
Вдигнаха уникален спортен комплекс до пътя за Шкорпиловци / пресцентър

Завърши изграждането на модерен спортен комплекс до пътя за Шкорпиловци край Старо Оряхово. Той дава възможност за провеждане на тренировки и турнири и първенства по футбол, баскетбол, волейбол и тенис на корт. Близостта на курорта Шкорпиловци с незаетата извън сезона модерна хотелска база, дава възможност за провеждането на спортни лагери. През лятото пък ще се ползва за пълноценен спорт на летовниците.

Футболното игрище е с изкуствена тревна настилка и се намира в централната част на  спортния комплекс. Полето е оразмерено съобразно действащите правила и нормативи и отговаря на изискванията на УЕФА и БФС за провеждането на официални футболни срещи. Около игралното поле има ажурна ограда с височина 4м.

Трибуните за зрители са разположени до северната страна на игралното поле и са с 640 седящи места. Разделени са на блокове.  Централният блок „С”, над който има козирка,  е със 160 места -  48 във VIP ложата и 112 обикновени, а пред него има 4 места за хора с увреждания. Двата странични блока – „А” и „В” са с по 240 места. В централния блок, на второ ниво са разположени две помещения за журналисти с всички необходими комуникации, както и командно-наблюдателен пункт. На трибуната има две тоалетни за мъже, и по една за жени и  за хора с увреждания.

Зад нея  има пракинг, до който се стига от пътя за Шкорпиловци, със служебни паркоместа, за инвалиди и за посетители. До трибуните се стига по тротоара край паркинга. Достъпът на посетителите е от два входа разположени около централния блок, а също така и по един вход, разположен в срещуположните краища на блоковете за домакини и гости.

В обслужващата сграда има модерно обзаведени служебни помещения, медицински пункт, съблекални и стаи за състезатели и съдии. Игрищата за волейбол, баскетбол и тенис на корт са с изкуствена акрилна настилка. Първи на терена ще излязат за тренировки младите надежди от детско-юношеската школа на „Тича”.

Спортният комплекс е изграден от община Долни чифлик по проект, финансиран с европейски средства.