Със сребърно отличие от Международния кулинарен фестивал „Перлата на морето” се завърна Петър Йоргов, шеф готвач на един от водещите варненски ресторанти. Събитието се проведе за 7ми пореден път на о. Брач, Хърватска, а участие взеха над 15 държави.
Ежегодно над 300 професионални готвачи и стажанти се събират да мерят сили на престижното състезание, като всеки се бори за приз в определена категория. Оценяването е много обективно, тъй като методът на журиране не оставя място и за капка съмнение в способностите на участниците. Журито е разделено на две части – едната следи за техниката на работа, време и почистване на работното място, докато другата дава точки за вкус и визия.
Сребърното отличие шеф Йоргов завоюва с представянето си със „студено презентационна плато, без дегустация”. Това се смята за най-силната категория, тъй като най-малко претенденти се осмеляват да се включат в нея. Младият кулинарен виртуоз обра овациите с банкетно плато, съчетаващо пилешки вариации.