Варненка представя Източна Европа на световен форум по лидерство в САЩ
Варненка представя Източна Европа на световен форум по лидерство в САЩ / доц. Миглена Темелкова

Доцент Миглена Темелкова от АБВ е единствената българка, която ще представлява не само страната ни, но и Източна Европа на престижен семинар по лидерство в САЩ. Той ще се проведе в периода 25 - 31 ноември и е организиран от университета Джордж Таун във Вашингтон. Семинарът е ежегоден и в него за 30 години са обучени около 800 участници от над 100 държави, сред които министър председатели, президенти, кралски особи, парламентаристи, високопоставени служители в държавни и неправителствени институции, висши военни офицери, журналисти и учени.

Доцент Темелкова е класирана за участие в този форум след  дълъг кастинг, в който тежест имат не само професията и компетентностите, но и научните публикации, интервютата и отстояваните обществени позиции. Съществена тежест в одобряването на доц. Темелкова за участие в лидерското обучение на университета Джордж Таун има и фактът, че варненката е единствената българка, която е сертифицирана и обучава по утвърдената в САЩ и Германия методика за изграждане на лидери ГРИД. С надеждата, че ще донесе нов задокеански опит, който ще приложи и в България, доц. Темелкова ще дискутира в САЩ проблемите на лидерството с  представители на Федералния резерв, Агенцията за международно развитие, Института за жените, мира и сигурността, Института за изследване на дипломацията.

Сред акцентите на семинара по лидерство във Вашингтон са глобалната политика, икономика и информатика, както и глобалните транснационални проблеми.