В Лондон се интересуват от възможностите за приватизация на Пристанище Варна
В Лондон се интересуват от възможностите за приватизация на Пристанище Варна / Дарик Варна, архив

Интерес към възможностите за приватизация на „Българския енергиен холдинг” и Пристанище Варна са проявили изпълнителни директори на финансови институции от Лондонското Сити, с които президентът Росен Плевнелиев се срещна днес в британската столица. Участниците в бизнес срещата са се интересували и от правителствените мерки за насърчаване на малките и средните предприятия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Пред българския президент представителите на Лондонското Сити са заявили, че макроикономическата картина на България изглежда перфектна - параметрите на бюджетния дефицит са много добри и страната ни успява да поддържа икономически растеж. Необходими са обаче повече инвестиции за повишаване на производителността на труда и в отрасли с висока добавена стойност.

В срещата, организирана от кмета на Лондонското сити Дейвид Утън, са участвали посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън, представители на City of London Corporation, Morgan Stanley International, Deloitte, JP Morgan, EC Financial Associates, British Petrolium, Skandinaviska Enskilda Banken, Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ и други.

В рамките на форума президентът Плевнелиев е получил и поздравления за победата на българските волейболисти над Германия късно снощи и класирането им на полуфинал на Олимпийските игри в Лондон.