Уволнили общинари, забавили откриването на новия басейн
Уволнили общинари, забавили откриването на новия басейн / Dariknews.bg

Голяма част от общинските служители, които са виновни за забавеното откриване на покрития басейн в комплекс „Приморски”, вече не са на работа. Това заяви кметът на Варна Иван Портних. Той присъстваше на днешното официално откриване на закрития басейн.

„Радвам се, че въпреки всички трудности успяхме да открием този комплекс. Тези служители, които са виновни за забавянето, понесоха своята отговорност. След сливането на предприятията  „Спортни имоти” и „Спорт за всички” в „Спорт - Варна”, се получи оптимизация на щата. Така по-ефективно ще може да се ползва спортната база на града”, коментира още Портних.

Заделените средства за изграждането на басейна са близо 3 млн. лева, като строителството стартира през февруари миналата година.  Първоначално се очакваше да завърши за 6 месеца, но проблеми с документацията забавиха пускането му в срок.

Новият покрит басейн носи името на д-р Любен Лазаров – дългогодишен треньор и спортист от клуба по плувни спортове „Черно море. На входа на съоръжението ще се направи и плоча-барелеф с  лика на заслужилия деятел.

Закритото съоръжение заема площ от 1300 квадратни метра и е с размери 25 на 15 метра. Разполага с 6 коридора, две трибуни за 320 зрители, съблекални и пропускателен режим с чип карти. Предвиден е за провеждането на зимни състезания, като ще се ползва както от отборите по плуване, синхронно плуване и водна топка, така и от граждани. В следващите дни предстои да се изготви и правилник за използването на съоръжението.