/ ThinkStock/Getty Images
Трима мигранти от Мароко - на 33, 32 и 25 години, получиха условни присъди за незаконно преминаване на границата на страната, съобщиха от Районния съд във Варна.

Делата срещу тримата бяха разгледани в бързи съдебни производства. Съдът одобри внесени от прокуратурата споразумения, с което чужденците се признават за виновни в незаконно преминаване на българската граница.

Повдигнаха обвинение на 19-годишен младеж за трафик на мигранти в Карлово

Според параметрите на одобрените от съда споразумения всеки от тях следва да търпи наказание от 4 месеца "лишаване от свобода", отложено с 3-годишен изпитателен срок. На мароканците е наложена и глоба от по 100 лева, като и тримата подсъдими трябва да заплатят и разноските по делата.

Съдебните актове са окончателни. Тримата граждани на Кралство Мароко са преминали без разрешение на неустановена дата през 2022 г. и през неустановено място румънско-българската граница. Те са били задържани на 2 април във Варна.

Припомняме, че във Варненска област бяха задържани общо шестима граждани на Мароко, като трима от тях са арестувани от полицаи от Провадия в село Цонево, а останалите - на жп гарата в областния град. 
БТА