Улиците в Аспархово проходими, започват да ги мият
Улиците в Аспархово проходими, започват да ги мият / Дарик Варна
Улиците в "Аспархово" проходими, започват да ги мият
73330
Улиците в "Аспархово" проходими, започват да ги мият
  • Улиците в "Аспархово" проходими, започват да ги мият

Всички улици в „Аспарухово” вече са проходими. Създадена е нужната организация за почистването им с багери и камион, увери пред Дарик кметът на района Йордан Николов. Заради наводнението на места е останало голямо количество земна маса и именно там се работи усилено, посочи той. Този следобед започва измиването на улиците, за които има готовност.

Кметът изказа благодарност към всички доброволци, отзовали се на помощ в засегнатите от бедствието райони. През първия ден те са били около 200, втория – два пъти повече, а днес са около 1000. Всички те са организирани и координирани.

„Всички, които идват като работна ръка, като техника и дарения, се координират от района. Разбира се, работим и с БЧК. Те съответно си имат своите ангажименти. Разчистването на улици обаче го организираме ние”, обясни Николов.

Той призова, ако все още има желаещи да бъдат доброволци, да отидат в кметството, където има организатори. До момента няма постъпили сигнали за някакви оплаквания. Екипи на района постоянно обикалят от момента на бедствието и предлагат помощ на хората. Целият квартал е обиколен няколко пъти, включително от кмета.