Тръгва приемът за чисто нова забавачница
Тръгва приемът за чисто нова забавачница / netinfo
Новата детска градина на бул. “Република” е готова и ще бъде открита на 20 февруари. Това съобщи кметът на морската столица Кирил Йорданов на редовния си седмичен брифинг. Вече е избран и директор, който да ръководи забавачницата.

В новата детска градина, разположена близо до “Кауфланд”, ще бъдат приети общо 150 деца. 50 ще са местата за деца в яслените групи. Местата в детската градина ще са 75, като други 25 деца ще бъдат приети след 1-ви април. Приемът ще е без райониране и не е включен в електронния регистър, защото е нов, уточни зам.-кметът Коста Базитов.

Подаването на документи за прием в новата забавачница започва на 2 февруари и ще продължи до 10 февруари. Приемът на документи ще се осъществява всеки работен ден от 8 до 17 часа. Документите ще се подават в близката ЦДГ “Крилатко” № 44 в кв.“Възраждане”. Резултатите ще бъдат обявени на 13 февруари.

14 обществени сгради, сред които детски градини и ясли, ще бъдат оборудвани с климатици през лятото, съобщи още кметът Йорданов. Оборудването е на стойност 200 хиляди лева. Решението за закупуването на техниката бе взето на последното заседание на антикризисния щаб към Общината и бе продиктувано от газовата криза, обясни градоначалникът.