Татяна Дончева представи Отборът на квартала за Варна
Татяна Дончева представи Отборът на квартала за Варна / снимки: Движение 21

Много нови и сериозни хора – представители на дребния и среден бизнес, са намерили място във варненската листа на „Движение 21”, обясни лидерът на партията Татяна Дончева, която я нарече „представителна и различна от общоприетото”.

„Първите двама в листата – Димо Момиров и Монка Николова, са символ на желанието на „Движение 21” да работи за младите, да работи грамотно и перспективно. В листата са хора с висше образование, знакови биографии и сериозно присъствие в икономическия живот на Варна”, посочи Дончева, която подчерта, че движението залага на хора с нови идеи и желание за промяна. В голямата си част листата е съставена от представители на гражданското общество.

Варна се нуждае от промяна и много по-лесно нейни носители могат да бъдат нови хора, които не са „схемаджии и поставени лица”, смята лидерът на „Движение 21”.

Татяна Дончева представи "Отборът на квартала" за Варна
netinfo

„Нашият слоган е „Отборът на квартала”. Ние не сме градският хайлайф. Ние засега сме кварталът – хора, които имат отношение към града си, улицата, дома си. Ние не сме спасители, нито сме лидерска партия. Ние сме отбор с ярки играчи, работливи играчи. За всеки има място в отбора според способностите му”, коментира Дончева. Основна цел на хората от варненската листа на движението е борба със статуквото.

Идеята за „Отборът на квартала” е взета от баскетбола.

„Това е интелигентна игра. Но не толкова масова, че някой да си помисли, че може да стане от нея милионер”, обясни Дончева.

Според нея Варна трябва да търси финансиране извън европейското, за да пребори безработицата и да има перспектива за града.

„Европейските пари не са единственият източник на финансиране. Трябва да се търси инвеститор във връзка с профила на Варна. Държавата трябва да даде подкрепа на местната управа в тази насока. По-лесно могат да минат проекти, уговаряни на регионално ниво, отколкото на национално, но за това се изисква задължително нова управа на града”, смята политикът.

Татяна Дончева представи "Отборът на квартала" за Варна
netinfo

Водач на варненската листа на „Движение 21” е бившият международен футболен рефер Димо Момиров. Той подчерта, че никога до момента не се е занимавал с политика, макар да е имал доста предложения. На поканата на партията се отзовал заради симпатиите си към движението и неговия лидер.

„Често съм губил заради голямата си уста, но не се притеснявам да изваждам проблемите на показ. Ние не държим на всяка цена да бъдем във властта. Гледайки кандидатите на други партии, съм отвратен. Едни и същи хора са в Общинския съвет и решават съдбата на Варна, а тя не мърда наникъде”, е мнението на Момиров.

На втора позиция в листата е директорът на Общинския детски комплекс в града Монка Николова. Трети е управителят на фирма Диян Дойчев. На четвърто място е икономистът Иван Апостолов, а пети е Свилен Лапаков. Румен Йовчев е шести, а след него са Силвия Петранова, Огнян Цеков и Николинка Попова.

Областното ръководство на партията представя пред гласоподавателите 24 души. Сред тях са предимно млади хора от частния бизнес с чисти имена. Във Варна ПП „Движение 21“ ще е под номер 3 в листата за предстоящите избори. Движението влиза в предизборната кампания за местните избори с над 800 кандидати за общински съветници, ще се бори за представители в 82 общини, включително в София, и издига кандидатурите на 22-ма претенденти за кметски пост.

Варненска листа на „Движение 21”

1.    Димитър Иванов Момиров
2.    Монка Недкова Николова
3.    Диян Иванов Дойчев
4.    Иван Веселинов Апостолов
5.    Свилен Цанков Лапаков
6.    Румен Димитров Йовчев
7.    Силвия Петрова Петранова
8.    Огнян Любенов Цеков
9.    Николинка Димитрова Попова
10.    Красимира Недялкова Кючукова
11.    Злати Ангелов Велев
12.    Диляна Мирославова Йорданова
13.    Росица Йорданова Анева
14.    Малина Петкова Василева
15.    Габриела Владкова Цветкова
16.    Антон Стефанов Добрев
17.    Самуил Добрев Добрев
18.    Светослав Николов Иванов
19.    Валентин Стамов Димов
20.    Елка Христова Михайлова
21.    Мария Стилиянова Александрова
22.    Радослава Иванова Кескинова-Милкова
23.    Желязко Димчев Каракашев
24.    Светлозар Стоянов Златев