/ Община Варна
Ще бъде ли потърсена отговорност от хората, възложили и изпълнили поръчката за изграждане на училище „Васил Левски” в „Аспарухово”. Този въпрос постави на заседание на местния парламент общинският съветник Костадин Костадинов. По негови думи става въпрос за похарчени милиони, а резултатът е плачевен.

Училището беше открито на 15 декември 2011 г., припомни той. Тогава беше обяснено, че за строежа се използват съвременни, модерни и пожароустойчиви материали. Шест години по-късно сградата е обявена за негодна и със заповед на кмета се затваря. Около 400 деца се пренасочват към други сгради, посочи Костадинов.

385 деца от НУ „В. Левски“ ще бъдат преместени заради ремонт

„Безсрамно е това, че преди изграждане на новата сграда, старата, строена по Царско време, дори не е имала течове на покрива. За последните 6 години новата сграда не е спирала да тече. Първите оплаквания започват още през 2012 г.”, коментира Костадинов.

Неговият колега Христо Боев попита как Общината ще се справи с шумните заведения и дали има намерения да купи интегриращи шумомери. Кметът Иван Портних отговори, че администрацията все още няма сертификат и лиценз да замерва, но ще закупи шумомери, с които да се осъществява контрол.

Да се провери дали е законно на Морска гара да се изграждат толкова заведения, поиска съветникът Христо Атанасов. По негови думи не бива да се допуска територията там да се превърне в „Алея Втора”.