Съдът постанови по - лека мярка за неотклонение за фалшификатор
Съдът постанови по - лека мярка за неотклонение за фалшификатор / netinfo
Варненският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд Варна, с което миналата седмица беше изменена мярката за неотклонение от "задържане под стража" в "подписка" спрямо Руслан Деянов на 23год., съобщиха от пресслужбата на съда.

Младежът е един от четиримата варненци, обвинени, че в съучастие като съизвършители са изготвили неистински и преправили истински кредитни и разплащателни карти, които не са ценни книжа. Обвиняеми по това досъдебно производство са братът на Руслан - Евгени Кабов на 20год., Радослав Кичуков на 23 год. и Кирил Гичев на27год.

Въззивната инстанция е посочила в своето определение, че Деянов е разпитван 2 пъти през първите дни след задържането си, като през следващите 5 месеца с него не е извършвано нито едно процесуално-следствено действие. Косвена индикация за първоначалното му задържане са били материали и компютърни конфигурации, намерени в дома на родителите на Руслан, който той обитава с брат си. Не е представено нито едно ново доказателство, което да оборва твърдението на първоинстанционния съд, че Руслан не е съпричастен към престъпленията, в които го обвиняват. При липсата на доказателства, които водят до обосновано предположение относно вината на Руслан въззивната апелативна инстанция е потвърдила по-леката мярка за неотклонение „подписка”, която Окръжният съд е определил миналия понеделник.

Срещу Евгени Кабов , Радослав Кичуков, Кирил Гичев и Руслан Деянов са повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления - участие в организирана престъпна група, изготвяне на фалшиви и преправени истински кредитни и разплащателни карти. Групата е действала във Варна и София от средата на април тази година до 21 юни. При задържането им са били иззети компютърни конфигурации, кредитни и разплащателни карти със заличени имена и такива на чужди граждани, както и устройства за приготовлението им и множество платежни документи.