/ IStock
Двама мъже от село Бенковски ще отговарят пред Районния съд за извършен от тях грабеж на възрастна жена, придружен със сила и заплахи, като всеки е съизвършител на деянието, съобщиха от прокуратурата.

Маскирани момчета нападнаха и ограбиха дядо в дома му в Плевенско

Те са предадени с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за извършеното от тях престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години.

Мъжете са обвинени за това, че на 18 ноември 2021 година, призори, са влезли неправомерно в дома на жената от село Бенковски, която и двамата познавали. На обвиняемите било добре известно, че тя била самотно живееща, поради което решили да влязат в нейното жилище.

За целта те били облечени с черни анцузи, носели зимни плетени шапки и медицински маски на лицата си. Двамата мъже разбили катинар, с който била заключена една от стаите в къщата и влезли вътре.

В този момент жената гледала телевизия. единият я хванал с двете си ръце в китките, след което поискал от нея да им предостави всички пари, с които разполага, като отправил заплашителни реплики, съдържащи закани за саморазправа.

Нападнаха и ограбиха 88-годишна жена в Казанлък

В същото време другият се насочил към скрин с чекмеджета, където открил сума пари. Двамата мъже успели да вземат 1305 лева, лични документи на жената, както и два мобилни телефона, заедно със сим-карти.

След това напуснали дома на възрастната жена. Тя не е пострадала физически при посегателството. Обвиняемите са известни на органите на реда и са осъждани. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.