От 23 ноември се възстановяват и присъствените учебни занятия в останалите четири училища, които бяха в онлайн режим
Събраната след бедствието дървесина ще се раздава на хора в нужда - социално-слаби лица и хора с увреждания, съобщиха от Община Варна.

Тя се заприходява в общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, след което чрез съдействието Районните кметства, се дава на хора в нужда.

След бедствието: Започва инициативата „Да почистим Варна заедно“

Практиката се е прилагала и досега, обясни директорът на общинското предприятие Стоян Аргиров по време на поредното заседание на Антикризисния щаб в общината. 



По време на срещата всички отговорни институции докладваха на кмета за мерките по ликвидиране на последствията от бурята. 

Приоритет остава разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета. Тe трябва да се почистят по най-бързия начин, заради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове.

Община Варна

Затова ще бъдат осигурени допълнителни екипи и техника, стана ясно по време на заседанието. Кметът Благомир Коцев призова по-рано всички граждани, да се включат в почистването на града. 

Актуална информация за бедствената обстановка във Варна и областта

Четири автобусни спирки и 151 стълба за улично осветление са пострадали вследствие на урагана. Предстои възстановяването им, като се изчакват огледите от застраховател. 

От четвъртък - 23 ноември се възстановяват и присъствените учебни занятия в останалите четири училища, които бяха в онлайн режим - I ОУ „Св. Княз Борис I”, ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн.