Спартак Вн отнесе 3 гола от ЦСКА
Спартак Вн отнесе 3 гола от ЦСКА / netinfo
Спартак Варна загуби с 0:3 гостуването си на шампиона ЦСКА. "Соколите" играха повече от полувреме с човек по-малко, след като бе изгонен нападателят им Димитър Воденичаров.

Първото чисто положение в мача изпуснаха гостите, които можеха да поведат още в 9-а минута, но Димитър Воденичаров стреля слабо и Беконо улови.

"Червените" поведоха в 18-а минута с хубав гол на Зе Руи. Португалецът засече от въздуха топката след центриране на Йордан Тодоров отдясно и я прати неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Спартак.

Спартак остана с човек по-малко на терена в 36-а минута след втори жълт картон на Димитър Воденичаров. Нападателят на варненци получи два жълти картона за пет минути - за нарушение и за симулация за дузпа и остави отбора си в намален състав.

В края на полувремето Йордан Тодоров се отличи с два пропуска за ЦСКА, като и двата пъти стреля във вратаря на Спартак от чисти позиции.

Минута преди почивката бившият халф на ЦСКА Даниел Моралес можеше да огорчи бившите си съотборници, но силният му удар от фаул бе спасен от Даниел Беконо.

През второто полувреме с човек по-малко гостите от Спартак не оказаха никаква съпротива и ЦСКА стигна до втори гол. Негов автор стана Йордан Тодоров, който в 59-а минута стреля от границата на наказателното поле и след рикошет в защитник на Спартак топката влезе в мрежата.

Две минути по-късно Маркиньос излезе сам срещу вратаря на Спартак, но стреля в аут.

В 76-та минута Велимир Иванович стреля от 30 метра, но топката срещна гредата.

Крайното 3:0 оформи влезлият като резерва Удоджи, който в 79-а минута довкара отбитата топка след удар с глава на Кирил Котев.

Две минути по-късно Иван Иванов се опита да върне топката на Беконо, но той бе излязъл и в последния момент улови топката на гол линията, за което получи и жълт картон от главния съдия Цветан Георгиев.

Домакините можеха да стигнат до още по-убедителна победа в 86-та минута, след като Маркес се измъкна от защитник на гостите и стреля, но Иванов изби топката от гол линията.