Социалният министър: По-справедливо е да нахраним 12 000 пенсионери, отколкото да изпратим 500 на море
Социалният министър: По-справедливо е да нахраним 12 000 пенсионери, отколкото да изпратим 500 на море / netinfo

Над 12 000 социално слаби граждани, предимно пенсионери, ще бъдът изхранвани до края на месец март 2010 година в повече от 120 трапезарии в цялата страна. Това стана ясно при посещението на социалния министър Тотю Младенов във Варна днес. Много по-социално справедливо е да се погрижим за тези хора, отколкото да изпратим със същите пари 500 пенсионери на море, коментира министър Младенов.
Правителството прави всичко, което може, за да отделя средства за пенсии. През следващата година ще бъдат заделени 11,3% от Брутния вътрешен продукт на страната за това перо, а 43% от държавния бюджет са предвидени за социално осигуряване и пенсии, съобщи Тотю Младенов.

„Има недоверие на хората към пенсионната система и ние трябва да определим визията си за това какво трябва да се направи в следващите 10-20 години, за да се възвърне доверието на хората в пенсионната система”, каза още социалният министър.   

Министърът на труда и социалната политика е във Варна, за да провери как работи Областният съвет за тристранно сътрудничество по въпросите на труда и социалната политика.
След срещата в Областна управа Тотю Младенов провери и как работи социалната кухня “Вяра Надежда, Любов” на ул. “Драва Чех” № 7.