Десетки настоящи и бивши служители на търговската верига „Пикадили“ се събраха на протест миналата седмица пред входа на най-големия й супермаркет във Варна с искане да им бъде платено дължимото
Десетки настоящи и бивши служители на търговската верига „Пикадили“ се събраха на протест миналата седмица пред входа на най-големия й супермаркет във Варна с искане да им бъде платено дължимото / Petel.bg
Служители на търговската верига "Пикадили" отново излизат на протест във Варна заради забавени заплати.Това е втората тяхна демонстрация, след като преди дни десетки поискаха да получат възнагражденията си. Повечето очакват заплати от февруари, но някои не са вземали пари от ноември миналата година.

Служители на “Пикадили” на протест заради заплати

Днешният протест е насрочен за 9 ч. пред магазина "Пикадили център". В създадената група във "Фейсбук" организаторите призовават за подкрепа.

"Каним всички работещи и в други сфери и граждани на град Варна - елате да ни подкрепите! Ограбването на заплатите се превърна в масова практика в България. Погазването на трудовото законодателство и кражбата на заплати от страна на бизнесмени и предприемачи става възможно не само заради бездействието на държавата, но и заради разединението и пасивността сред нас - работниците. Нека застанем заедно и да покажем на безразсъдните шефове, че може да са откраднали заплатите ни, но не са откраднали достойнството ни!", апелират организаторите на протеста. 

"Пикадили" влезе във фалит

С решение на Софийски градски съд веригата "Пикадили" от 17 февруари е в процедура по несъстоятелност.В компанията има назначен временен синдик и вече е свикано общо събрание на кредиторите през април. Избраният от тях постоянен синдик ще трябва да решава задачата как с малкото активи да задоволи частично фирмите с вземания.