Ще редят паветата на пешеходния ринг по нов метод
Ще редят паветата на пешеходния ринг по нов метод / Dariknews.bg

Всички строителни дейности по първия етап от проекта за пешеходната зона на Варна са приключили. Паветата по проблемния участък, които фирмата изпълнител на няколко пъти трябваше да пренареди, вече са правилно поставени. Монтирано е осветлението, временно са поставени и кошчета за отпадъци, които впоследствие ще бъдат заменени с други.

Във втория и третия етап на проекта клинкерните павета ще се редят по нов начин – по метода на т.нар. "рибя кост". Това заяви по време на днешното заседание на комисията по европейски въпроси към варненския общински съвет ръководителят на проекта Десислава Борисова.

Очаква се строителните дейности по втория етап от проекта да приключат до средата на април. Крайният срок за цялостната реконструкция на пешеходния ринг е 30 юни. Борисова коментира, че в момента се подменя подземната инфраструктура в района на площад „Независимост“, като служителите на „Обединение Зебра“ работят и през събота и неделя.

Борисова информира, че досега на фирмата не са изплатени дължимите пари, тъй като се е изчаквало пренареждането на участъка.