Шеф на футзала във Варна вкара за дебютанти в лигата
Шеф на футзала във Варна вкара за дебютанти в лигата / Национална лига футзал

Два мача от 2-ия кръг на Национална лига футзал, Зона Варна се изиграха  снощи в зала „Владислав” в комплекс „Черно море.

Любопитен е фактът, че председателят на комисията по футзал към ЗС на БФС Варна Николай Хаджиев, който игра за ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“,  вкара почетното попадение за тима си след едно брилянтно първо докосване до топката на десния фланг.

В този първи мач за деня двубой дебютантите от  ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ се представиха повече от достойно и отстъпиха с 1-3 срещу „Черно море Мания”. Стефан Василев откри за момчетата на Пламен Стойков в 4-ата минута. Валентин Иванов в 10-ата и Стилян Куцилев в 27-ата доведоха нещата до 3-0 в полза на „Черно море Мания”. Крайното 3-1 оформи самият Николай Хаджиев с гол за ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ в 37-ата минута.

Във втория мача „МАГ” победи другия дебютант „Баба Марта” с 4-2. Стоил Георгиев откри за „Баба Марта”, а Деян Георгиев изравни. Последваха нови 3 гола за „МАГ” дело на Тихомир Иванов и Никола Росенов – 2. Крайното 4-2 оформи Христо Жейнов минута преди края на двубоя.

Днес е последният двубой в кръга. В 20:00 часа МФК „Нефтохимик” играе с ФК „Академик”.