Седем задържани и десетки актове след нощна полицейска акция
Седем задържани и десетки актове след нощна полицейска акция / DarikNews.bg, архив

24 обекта и 74 лица, 7 от които известни на МВР, са проверени тази нощ във Варна във връзка с разпореждането на главния секретар за масирани инспекции в цялата страна. За 24 часа са задържани 7 души за извършени криминални престъпления. При проверките са констатирани 2 нарушения, свързани с присъствието на непълнолетни лица в заведения, на които са съставени актове и са предадени на родителите им.

Служителите на „Пътна полиция” са извършили проверка на 61 автомобила, като при тях са установени 38 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 10 акта и 17 фиша. Двама водачи са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, като срещу единия е започнато бързо полицейско производство.

Поводът за проверките са зачестилите случаи на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.