С тържествен ритуал ВМС отбелязаха 133 години от създаването си
С тържествен ритуал ВМС отбелязаха 133 години от създаването си / netinfo

С ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите от ВМС и по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск – 2012” на Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров”на Морска гара Варна Военноморските сили отбелязаха своята 133-та годишнина.

Министърът на отбраната Аню Ангелов връчи дипломата и пагоните на първенеца на „Випуск - 2012” курсант-мичман Десислава Русева, която завършва Висшето военноморско училище, специалност “Военноморски, комуникационни и радиотехнически системи” с общ успех от курса на обучение “Отличен - 5.96”.

Първенците на специалности получиха своите дипломи и пагони от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и от командира на ВМС контраадмирал Румен Николов.

Отличникът на випуска Десислава Русева сподели след ритуала, че е избрала военната професия заради сигурността, която дава след завършването. „Исках ред и дисциплина и затова се насочих към Морско училище”, каза една от трите дами, които получиха първо офицерско звание сред общо 20 курсисти.