/ netinfo
Децата от цяло училище, родителите и учителите им са подложени за тормоз. Това твърдят от движение „Възраждане”, позовавайки се на сигнали от жители на „Аспарухово”. 

С кметска заповед НУ „Васил Левски” в квартала ще бъде затворено за ремонт, а децата преместени. 

„Училището беше шумно открито и рекламирано като едно от най-модерните и красиви училища в България. На откриването му през 2012 г. присъства вицепрезидент и представители на местната власт, които шумно се хвалиха с него. Само няколко години по-късно се оказва, че училището е негодно за учене?!? Сградата тече вече няколко години, но общината не взима никакви мерки и в резултат на безхаберието на чиновниците ще страдат децата. В най-голямата зима ще бъде променен учебният график. В разгара на учебната година ще бъде разбит учебният ритъм. „Благодарим” ви от името на тези, които ще бъдат тормозени!”, казват от „Възраждане” в отворено писмо.

От движението настояват да получат отговори на няколко въпроса:

„1. В гаранция ли е още сградата и строителната фирма ще понесе ли отговорност за причинения тормоз над децата ни? Не само да ремонтира безплатно, но и да заплати щетите – преместване, причинени страдания на децата и учителите!
2. Служителите на общината, които са приели и одобрили сградата и ремонта, ще понесат ли отговорност за некомпетентността или рушветите си?
3. Как така при вложени 5 милиона лева за изграждане на сградата, тя се руши в периода на гараницията си? Има ли злоупотреба с общински пари и собственост?Признавате ли я?
4. Считате ли се за съучастници в тормоза над децата в НУ „Васил Левски”, след като до сега не са взети никакви мерки за предотвратяване на тази ситуация?”