/ iStock/Getty Images
Ремонт на уличната инфраструктура в курортен комплекс "Чайка" е част от мащабна програма на Община Варна за облагородяване на района, която включва и реновиране на улиците в местността Ален мак, възстановяване на панорамния път Варна-Златни пясъци и на участъка от път VAR 1082, попадащ в обхвата на свлачище „Трифон Зарезан”.

Срокът за реализация е до 3 години, а финансиране ще се търси от държавния бюджет или чрез дългосрочен кредит, който предстои да бъде разгледан в Общинския съвет, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна.

Предстои въвеждане на „зелена зона“ във Варна

Предстои да бъде извършен основен ремонт на следните улици - ул. "Петър Попов" - от пътен възел с бул. "Княз Борис I" до кръстовище с ул. "Семьон Дежньов"; ул. "Проф. Петър Ников" - в участъка от ул. "Петър Попов" до ул. "Боян Бъчваров"; ул. "Янко Славчев" - от спирка "Варненски свободен университет" до ул. "Атанас Липчев".

На тези улици ще бъдат изградени и ВиК проводи по проект на "ВиК Варна". Основен ремонт е предвиден и на ул.  "Инж. Цаню Цанев" - в участъка от ул. "Янко Славчев" до ул. "Атанас Липчев".

Целта на проектите е подобряване на експлоатационните характеристики на уличната мрежа, създаване на достъпна, комфортна и безопасна среда за гражданите.