/ ThinkStock/Getty Images
30-годишният Димитър С. е разкрит и отива в затвора за 23-и път
Наказание от 5 години и 6 месеца затвор получи за рецидивист, извършил грабеж и кражба. Това ще е това е 23-а поред присъда с наложено ефективно наказание за 30-годишния Димитър С., съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд във Варна. 

300 лева глоба за варненец, намерил и прибрал чужд телефон

Съдът призна за виновен Димитър в извършването на две престъпления в условията на опасен рецидив - кражба на 6 мобилни телефона от варненско училище и грабеж на чужди движими вещи на негов познат от затвора. И двете престъпления лицето е извършило в срока на условното му предсрочно освобождаване от затвора по присъда за друго деяние.

Димитър има 22 отделни присъди, по които е бил осъждан ефективно за различни срокове. Излязъл от затвора на 22 септември 2017 г., като два месеца по-късно извършил две нови престъпления. 

На 11 ноември 2017 г. във Варна извършил грабеж с употреба на сила и отнел чужди движими вещи - чантичка от плат, мобилен телефон марка „Нокиа Р6", флаш-памет, автомобилен ключ и сумата от 250 лева, всичко на обща стойност 345,85 лева. За това престъпление съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години. 

Димитър С. се познавал с ограбения мъж от престоя си в затвора. Двамата се придвижили с автомобил до ул. „Габрово" и след като слезли от колата, трябвало да се разделят. Димитър С., обаче препречил с тяло пътя на своя познат, нанесъл  му няколко удара и успял да му отнеме торба с вещи и пари, след което избягал. Ограбеният мъж се опитал да го догони, но в района на подлеза на ЖП гара го изгубил.

Съдебният състав призна Димитър С. за виновен и за още едно престъпление, извършено два дни по-късно. На 13 ноември 2017г. отнел чужди мобилни телефони на обща стойност 722,65 лева, за което съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години.

Маскиран като чистач задигна телефони за над 100 000 лв. от мол

Шестте мобилни телефона са откраднати от класна стая на училище „Найден Геров“ във Варна, докато децата имали час по физическо.  От записите на охранителните камери в училището e видно, че Димитър влязъл в празната класната стая на ученици от 6-и клас, която се намирала на 3-ия етаж.  От чантите и дрехите на децата взел вещите, които му харесали, и след това напуснал учебното заведение. 

От така определените му наказания, Окръжен съд-Варна наложи Димитър С. да изтърпи най-тежкото от тях, а именно – 5 години затвор при първоначален строг режим. 30-годишнят мъж следва да изтърпи отделно и неизтърпяната част от наказанието „лишаване от свобода“ в размер на 6 месеца, по което е бил условно предсрочно освободен, при първоначален строг режим. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК