Разбиха банда за трафик на хора и сводничество
Разбиха банда за трафик на хора и сводничество / DarikNews.bg, архив

Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с трафик на хора и предлагане на сексуални услуги, съобщават от пресцентъра на МВР. В специализираната полицейска операция, проведена на 10 и 11 август на територията на Варна, са задържани петима участници в групата. Акцията е осъществена под надзора на Специализираната прокуратура и в нея са участвали служители от ГДБОП, съвместно с колегите им от звената за борба с организираната престъпност във Варна и София и от ОДМВР – Варна.

Извършени са действия по разследването за неутрализиране на организирана престъпна група, осъществяваща мащабна престъпна дейност, свързана с трафик на хора и предлагане на сексуални услуги чрез обещаване на облаги.

В хода на операцията са проверени четири адреса на територията на „Златни пясъци“ и Варна, два от тях - клубове, в които се предоставят сексуални услуги, и три автомобила. Иззети са парични суми в големи размери, ценни книжа, тефтери с графици за работа на жертвите, записки и счетоводство, отразяващо заработените от жертвите суми, наркотични вещества за собствена консумация и др.

С полицейска мярка за 24 часа са били задържани петима от участниците в организираната престъпна група - Е.Т./43 г./ и Т.Т./45 г./, и двамата криминално проявени и осъждани, В.К./42 г./, М.Т./33 г./ и П.И./41 г./.

С постановление от Специализираната прокуратура на Т.Т. и Е.Т. мярката е удължена на 72 часа, а на други двама е постановена „парична гаранция“. Разпитани са 14 свидетели. Установени са и множество жертви на престъпната група. Работа по документиране и доказване на престъпната дейност продължава.