Яне Янев: Няма да допуснем създаването на мюсюлманска партия
Яне Янев: Няма да допуснем създаването на мюсюлманска партия / netinfo

Създаването на партия „Мюсюлман демократичен съюз” противоречи на Конституцията на Република България. Това заяви във Варна лидерът на партия „Ред, законност и справедливост" Яне Янев по повод вчерашното учредяване на нов политически субект в с. Славяново, Търговище. В чл.11 от Конституцията ясно е казано, че партии на верска и етническа основа не могат да бъдат създавани в България, припомни Янев. Недопустими са подобни сепаратистки мероприятия, които могат да доведат до прояви на радикален ислямизъм, категоричен беше лидерът на РЗС.
Партията на Янев ще сезира ДАНС за новосъздадената партия на братя Юзеирови, за да се разбере откъде се финансира „Мюсюлман демократичен съюз” и кой стои зад формацията. Янев се опасява, че радикалният ислям ще влезе с „пълзящи стъпки” в страната ни.

Партия „Мюсюлман демократичен съюз” беше учредена вчера в село Славяново, Търговищко. Председател е Али Юзеиров. Той и брат му Юзеир са създатели на скандалната организация Български червен полумесец. След учредяването на партия „Мюсюлман демократичен съюз” лидерите й заявиха, че ще участват на предстоящите местни и на президентските избори.