Пуснаха от ареста младеж, обвинен в грабеж на мъжка чанта
Пуснаха от ареста младеж, обвинен в грабеж на мъжка чанта / Дарик Варна, архив

Варненският апелативен съд пусна под „домашен арест" обвиняем за грабеж, извършен в съучастие. Златомир Табаков е обвиняем заедно с друго лице по досъдебно производство за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари, информират от съда.

Изменено бе определение на Окръжния съд във Варна от 18 ноември, с което е било отказано на Табаков по-лека мярка от „задържане под стража". Втората съдебна инстанция намира, че близо 6 месеца след началото на следствените действия и на финала на досъдебното производство по-адекватна и законосъобразна ще е мярката за неотклонение „домашен арест".

Табаков е в ареста от 22 юни. Грабежът бил извършен в съучастие с Явор Христов на 7 юни и първоначално разследването се е водило срещу неизвестен извършител. След първите процесуално следствени действия и проведеното разпознаване, двамата млади мъже били привлечени като обвиняеми. Пострадалият мъж бил нападнат в автомобила си. Ограбеното е мъжка чанта, 470 долара, 1080 лв, лични вещи и документи, припомнят от съдебната пресслужба.

След първите процесуално следствени действия, разследващите не са работили с Табаков. По делото са събрани достатъчно доказателства, назначени са били множество експертизи и досъдебното производство е на финала. Продължаването на най-тежката процесуална мярка за принуда ще бъде нецелесъобразно и незаконосъобразно. Към настоящия момент по-адекватна ще бъде втората по тежест процесуална мярка за принуда, според апелативните съдии.