Приказки и историите за Хари Потър чакат варненските деца в Социалната чайна
Приказки и историите за Хари Потър чакат варненските деца в Социалната чайна / Дарик Варна

Над 100 детски книги, закупени след кампанията „Стара хартия за нова книга“, бяха дарени за библиотеката на „Социалната чайна на Варна“. Преди месец варненските деца имаха възможност да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и сами да си изберат книжки, след като предадат стара хартия. Събитието се проведе в рамките на фестивала „Funcity+“, който е част от програмата на Варна като Европейска младежка столица 2017.

Повече от 1300 деца със своите родители активно се включиха в акцията в морската столица и събраха 7 тона хартия. Със средствата от нея са купени чисто нови книги, които вече са част от „Социалната чайна“ на ул. „Преслав“.

Всеки, който желае, може да заведе детето си там, за да почете в спокойна и приятна обстановка. За родителите също има издания, посветени на отглеждането и възпитанието. Така те могат да обменят опит и впечатления, обясниха организаторите от Книжен център „Гринуич“ и „ЕКОПАК България“, в чиято инициатива Община Варна е партньор.

Приказки, хитови тийнейджърски романи, сред които старите и най-нови книги за Хари Потър, ще радват и деца от варненски институции.