/ iStock/Getty Images
На 14 излезли от употреба коли в няколко варненски квартала вчера са поставени стикери с предписания за преместване, информират от „Общински паркинги и синя зона“.

Разчистват трошките и от улиците в „Аспарухово”

Общинското предприятие отговаря за репатрирането на излезли от употреба моторни превозни средства. С предупреждение за преместване са автомобили в кварталите „Младост”, „Победа”,”Левски”, центъра, „Аспарухово” и местност Боровец. Жълти стикери са залепени на 9 коли без регистрационни номера, 4 с варненска  регистрация и една със софийска.

Съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Варна, в срок от 14 дни собственикът следва да освободи заеманото място - общинска собственост, като премести колата в имот частна собственост.

Преместването на излязлото от употреба возило на друго място, общинска или държавна собственост, не спира изпълнението на предписанието. При неспазване на посочения срок, колата ще бъде принудително преместена с “паяк“ на паркинга за излезли от употреба коли, намиращ се под Аспарухов мост. 

Разчистването на трошки от варненските улици продължава

Над 1600 стари коли са премахнати от улиците на Варна
Над 1600 излезли от употреба автомобили са премахнати от улиците във Варна през последните две години, отчетоха наскоро от съобщиха от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.

Акцията по разчистването им започна през ноември 2017 г. и досега инспекторите са издали констативни протоколи за 4300 коли, 1267 собственици доброволно са преместили автомобилите си, репатрирани принудително са 350.