/ DarikNews.bg, архив
На 7 автомобила в южната част на Варна вчера са поставени стикери с предписания за преместване, информират от „Общински паркинги и синя зона“. Общинското предприятие отговаря за репатрирането на излезли от употреба моторни превозни средства.

Разчистването на трошки от варненските улици продължава

С предупреждение за преместване са 5 коли в кв.”Аспарухово”. Стикер е поставен и на две неизползвани возила в Южна промишлена зона,  срещу входа на КРЗ ”Одесос”. Четири от колите са без регистрационни табели, 2 са с варненска регистрация, а една - с шуменски номера. 

varna.bg

Съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Варна, собствениците на коли с поставен предупредителен стикер имат срок от 14 дни, за да освободят заеманото място - общинска собственост, като преместят излезлият от употреба автомобил в имот частна собственост.

Преместването на автомобила на друго място, общинска или държавна собственост,  не спира  изпълнението на предписанието, уточняват от „Общински паркинги и синя зона“.

При неспазване на посочения срок, колата се премества  принудително с техническо средство тип “паяк“ на специализирания паркинг под Аспарухов мост. Сумата за възстановяване на разходите, направени по преместването, са за сметка на собственика на автомобила.

Максималният престой на този паркинг е 3 месеца, след което колата се предава за разкомплектоване. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК