/ МБАЛ „Света Анна - Варна“
Сградата на старата Патоанатомия в МБАЛ „Света Анна - Варна“ ще бъде превърната в Музей за историята на най-старото лечебно заведение в региона.

МБАЛ „Света Анна - Варна“

Морският „Пирогов“ тази година чества 140 години, а от около две години е в процес на интензивно модернизиране и преобразяване. „Стартирахме с ремонти на всички отделения и клиники, както на тези, които работят, така и на тези, които не работят директно с пациенти.

Отделението по неонатология в МБАЛ „Света Анна - Варна” отпразнува 10 години и 18 000 бебета

Сега на дневен ред вече са общите части - асансьори, площадки, градинки, кътове за отдих', коментира изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Петров. През почивните дни ще бъдат съборени сградата, в която доскоро се помещаваше болничният архив, и метално хале - между Хирургичния и Терапевтичния блок на лечебното заведение.

МБАЛ „Света Анна - Варна“

Акцията по разчистването ще обхване и компрометираната част от корпуса на старата патоанатомия, а основната сграда, която е най-старата в болничния комплекс, ще бъде реставрирана и ще подслони бъдещия Музей на историята на МБАЛ „Света Анна - Варна“. 

МБАЛ „Света Анна - Варна“

До края на есента приключва цялостното обновяване на фасадата на хирургичния блок, в това число и на Спешния център, който поема над 90% от травматологията и хирургичната спешност в региона.