/ DarikNews.bg, архив
Гонка като на филм се разигра снощи по варненските улици. Дрогиран шофьор не спря на полицейска «Стоп» палка и така се стигна до преследването на разстояние около 17 км.

Инцидентът станал около 23,00 часа, съобщиха от варненската полиция.  Лека кола «Фолксваген» не спряла за полицейска проверка близо до кръстовището на улиците «Д-р Пискюлиев» и «Парижка комуна». Патрулката тръгнала след колата беглец, която отпрашила  в посока изхода на града. На светофара на бул. «Вл. Варненчик» с ул. «Дрин» фолксвагенът минал на червено. Полицейският автомобил следвал нарушителя, като многократно му подавал звукови и светлинни сигнали за спиране. В крайна сметка беглецът бил спрян на магистрала «Хемус», малко след отбивката за с. Слънчево.

При извършената проверка е установено, че водачът – 21-годишен варненец, е шофирал под въздействието на наркотични вещества и без да притежава свидетелство за правоспособност, отнето му временно с принудителна административна мярка за неплатени глоби в размер на над 3100 лв. за различни нарушения на пътя.

Малко по-рано вечерта е бил подаден сигнал за това, че същият «Фолксваген» е бил зареден на бензиностанция, намираща се на ул. «Девня», с гориво на стойност 40 лв., което не е било заплатено.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на Районна прокуратура – Варна.

Мъжът и неговите спътници – трима на възраст 22-23 години и непълнолетно момиче, са задържани за 24 часа.

Във връзка със засилените мерки за контрол на движението по пътищата и действията на ОДМВР – Варна за ограничаване на пътно-транспортния травматизъм, през изминалото денонощие са задържани и още двама неправособни водачи и един употребил алкохол.

При друга гонка снощи е бил преследван моторист. Около 22,30 часа мотоциклет минал на червено на кръстовището на бул. «Вл. Варненчик» и ул. «Георги Бенковски».  Полицаи тръгнали след нарушителя, който отказал да се подчини на разпореждането на униформените  да спре.  Чак в района на бул.»Сливница» мотористът е бил спрян. Оказал се 19-годишен от Аксаково, който никога не е имал правоспособност да управлява такъв вид машина. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК