Пак нападнаха спасител на плажа
Пак нападнаха спасител на плажа / DarikNews.bg, архив

Спасител на централния градски плаж във Варна стана жертва на туристи, предаде bTV. Двама летовници опитали да повредят шамандурата пред поста на Веселин Стоилов. След като не успял да ги спре с предупреждения от брега, спасителят влязъл в морето. И последвал конфликтът.

"Аз му казах да се маха от шамандурата, той посегна, аз го хванах за ръцете, тогава другия скочи, удари, и вече така се получи", разказа спасителят. Нападателите атакували Веселин и колегата му по пост с камък в ръка. "Удари ме по главата, паднах за 5-6 секунди, станах, измих се", твърди Веселин.

Все по-често туристи не се вслушват в указанията на спасителите и дори ги нападат. Спасителите отдавна настояват за създаването на плажна полиция, която да им помага. Варненската полиция издирва нападателите на Веселин Стоилов.

Това е пореден случай на нападнат спасител. Преди време туристи влязоха в конфликт с отговарящите за водното спасяване на плажа в "Аспарухово". Летовниците влезли да се къпят в морето с дрехите, спасителите ги извели, с което предизвикали гнева и агресията им.