Откриват Фабрика за цветове в Двореца на културата и спорта
Откриват Фабрика за цветове в Двореца на културата и спорта / netinfo
Първата в България дигитална преса Xerox DocuColor 8000AP ще работи в “Пиктограф” във Варна. Първата в страната дигитална преса DocuColor® 8000AP ще бъде представена нази вечер от 18 часа от Xerox България и “Пиктограф”. В Двореца на културата и спорта двете компании ще демонстрират някои от приложенията на новата система.

Презентацията ще бъде водена от популярния край морето водещ Христо Димитров – Тито, а сред официалните гости ще бъде най-добрият български боксьор за миналото столетие Ивайло Маринов. Именно на него ще се падне честта да пререже и официално лентата на фабриката.

Едни от най-добрите майстори на графитите пък участваха в подготовката на декора на студиото. Заелият трето място в Националния шампионат за графити 2008 Михаил Милев и Иван Василев се справиха само за ден с подготовката на огромните паната-картини във Фабриката за цветове.

Едни от най-големите предимства на Xerox DocuColor 8000AP са уникалните ефекти за защита на документи – GlossMark (холограмен ефект), MicroText (микрошрифт), флуоресцентен ефект (който може да бъде видян само под UV светлина) и др. Мотото на Пиктограф – „Фабрика за цветове”, отразява същността на новата придобивка на дигиталното студио и готовността на екипа да произвежда цветна продукция с високо качество, съпоставимо с офсетов печат, в кратките срокове, характерни за дигиталните технологии.

Xerox DocuColor 8000AP се справя с лекота с широка гама приложения и постига отлично качество на изображението дори и при 80 страници в минута, без значение от теглото на хартията или вида медия.