Осъдиха касиерка, присвоила над 11 000 лева от работодателя си
Осъдиха касиерка, присвоила над 11 000 лева от работодателя си / sxc.hu, архив

За длъжностно присвояване Варненският районен съд наложи условно наказаниe на 43-годишна жена, работила като касиер-счетоводител в склад на зеленчуковата борса във Варна. Подсъдимата бе призната за виновна, че в периода от 7 февруари до 4 ноември 2011 г. присвоила чужди пари в размер на 11 229 лв., които били собственост на компанията работодател.

Счетоводителката изпитвала парични затруднения. Затова решила да не отчита всички постъпили при нея парични суми от клиенти на дружеството за продадени им в зеленчуковата борса стоки. В продължение на месеци тя заделяла за себе си част от дневния оборот на склада. След извършена внезапна вътрешна инвентаризация в склада била установена липса на определени количества от видове продукти. Последвала ревизия, на подсъдимата бил издаден акт за начет, след което тя била дисциплинарно уволнена. 

Районният съд наложи на 43-годишната М.Стоянова наказание от 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Тя бе осъдена да плати уважения граждански иск по делото заедно със законната лихва, дължимите държавни такси, както и направените по делото разноски за адвокатско възнаграждение.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.