Обвинителният акт за убийството в „Повеляново“ влиза в съда
Обвинителният акт за убийството в „Повеляново“ влиза в съда / снимка: Дарик Варна, архив

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителния акт в съда за убийството в девненския квартал „Повеляново", съобщиха от пресслужбата на обвинението.

33-годишния Виктор П. е обвинен за това, че умишлено умъртвил 22-годишния Мартин К. от село Николаевка, като убийството е извършено с особена жестокост.

Обвиненият за убийството в Девня носел мачете в колата си

На 28 ноември миналата година в девненския кв. „Повеляново" охранителят в дискотека „Каталина", по-известна под името „Акапулко", Виктор бил повикан от работещия в дискотеката Крум А. Повод за това станала свада и сбиване с Мартин.22-годишният младеж посетил дискотеката заедно с приятеля си Руси В., за чиято сестра му предстояло да се ожени след няколко дни.

Виктор пристигнал на мястото и след като се осведомил къде се намират клиентите, които не искали да напуснат дискотеката, се отправил към двора на намиращата се в съседство детска градина. 33-годишният мъж нападнал Мартин и започнал да нанася множество удари с нож по тялото му. Един от ударите засегнал смъртоносно сърцето му, вследствие на което Мартин починал.

На приятеля му Руси също бил нанесен побой и бил ранен в бедрото. Той успял да сигнализира на спешния телефон 112 за случилото се, но пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на 22-годишния Мартин.

В кървавата дискотека в Девня редовно ставали сбивания

Извършителят на умишленото убийство с особена жестокост Виктор П. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража" от деня на убийството до момента.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.