Осман Реджебов Юсуфов
Осман Реджебов Юсуфов / снимка: www.btvnovinite.bg
14-годишният Осман Юсуфов, който заедно със 17-годишния си брат Станислав Митков е обвинен за изнасилването и убийството на възрастна жена в дома й в Провадия, бил учудващо спокоен и не изпитвал чувство за вина. Това заяви пред Дарик неговия адвокат Йордан Йорданов, след като Варненският окръжен съд остави двете момчета в ареста заради високата им степен на обществена опасност. 

"Искам при баба", плаче обвинен за убийство на старица тийнейджър (СНИМКИ)

„Мисля, че Осман не осъзнава какво е направил. Не усетих чувство за вина. Той казва – не знам, стана, случи се. Видя ми се много спокоен, което  е учудващо”, коментира служебният защитник. 

В съдебната зала той подкрепи искането на прокуратурата за налагането на най-тежка мярка за неотклонение на Осман. 

Братя тийнейджъри изнасилиха и убиха старица

„Това, което са извършили с брат си, е нещо много жестоко. Ако жената има роднини, те биха могли да се направят действия, които да им навредят. Има много случаи, когато пускат някого от ареста и близките на пострадалите действат много грубо и агресивно. По-добре двамата да останат в ареста”, добави Йорданов. 
 

Станислав Митков
По-големият брат Станислав Митков, снимка: www.chernomore.bg

Осман не помни кога за последно е виждал майка си. Тя е напуснала момчетата преди години. Баща им също е в неизвестност. Той е многократно осъждан, лежал е в затвора, а в момента е обявен за общодържавно издирване заради влязла в сила ефективна присъда. За двете момчета се грижат баба им и дядо им. 

Хората не подавали сигнали срещу братята убийци от Провадия заради страх

Братята имат множество регистрации за кражби и грабежи, а Станислав има влязла в сила присъда пробация. Спрямо тях са вземани възпитателни мерки, чиято ефективност е  отделна тема, коментира говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров. Той определи престъплението като „изключително тежко и жестоко”.