Къщата на убитата старица в Провадия
Къщата на убитата старица в Провадия / bTV
Жители на Провадия и друг път са страдали от набезите на обвинените за жестокото убийство на старица непълнолетни братя, но никога не са подавали сигнали в полицията от страх.

14-годишният Осман и 17-годишният Станислав са известни с кражбите си и тормозели местните отдавна, съобщава  bTV. От полицията уточняват пред медията, че след всяко от престъпленията на братята е уведомявана районната прокуратура и са предприемани законови мерки срещу тях.

Момчетата били записани в училище, но не го посещавали. Общината направили безуспешен опит да разговарят с близките на двете момчета, но това не им повлияло да спрат с набезите.

Братя тийнейджъри изнасилиха и убиха старица

Станислав и Осман са проникнали с взлом в къщата на 77-годишната си жертва, за да я оберат. Когато тя ги видяла, те се нахвърлили върху нея, душили я, удряли я с твърд предмет по главата и я изнасилили. Тежкото престъпление е извършено миналата сряда, а трупът на възрастната жена беше открит в събота.

Варненската окръжна прокуратура ще поиска постоянен арест за двамата братя. Мерките им за неотклонение ще бъдат разгледани от съда във вторник. 

Законът предвижда да се намали наказанието за извършените престъпления – за Станислав от 5 до 12 години, а за по-малкия Осман – от 3 до 10 години.