Общински съветник изпадна от листата на БСП
Общински съветник изпадна от листата на БСП / БГНЕС, архив

Варненският общински съветник от ”Екогласност” Христо Атанасов няма да бъде в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори. Той фигурираше на десето място в утвърдения на пленума на социалистите вариант, но името му липсва в регистрираната листа. Други изненади в нея няма.

"Никой не е водил разговори с мен, за да бъда сложен в листата на БСП. Затова помолих да бъда махнат", коментира пред Дарик Атанасов.

Водач е ексминистърът на отбраната Ангел Найденов, а след него е колежката му в кабинета „Орешарски” Анелия Клисарова. Трети сред кандидатите за варненски депутати на левицата е Борислав Гуцанов, а четвърти - областният председател на БСП Красимир Янков. И двамата натрупаха депутатски стаж в 42-то Народно събрание.

Петото място заема вицеадмиралът от резерва Петър Петров. Шестото е за друг доскорошен депутат - Георги Андреев. Бившият областен управител Иван Великов е седми. Първата десетка допълват Христо Боев, Мая Раданова-Кръстева и общинската съветничка Светлана Такева.

Още двама членове на местния парламент фигурират в листата - Николай Джагаров е на 15-то място, а Януарий Вичев е на 19-то.