Общинари одобриха План за улична регулация, граждани го оспориха
Общинари одобриха План за улична регулация, граждани го оспориха / Дарик Варна

Общинските съветници от комисията по архитектура към местния парламент одобриха план за улична регулация на улици и поземлени имоти за обекти публична собственост в местностите "Изгрев", "Франга дере" и "Кокарджа". Те се намират при граници пътя за Каменар, бул. "Христо Смирненски", каменарското землище и селищно образувание "Сълзица".

Директорът на дирекцията по архитектура в общината арх. Лиляна Куцарова обясни, че изработването на плана е започнало още през 2006-та година. Изготвен е проект, по който е имало около 530 възражения, повечето от които от собственици на имоти, които попадат в трасета на т. нар. бул. "Варна". 120-130 от възраженията са били уважени и проектът е бил коригиран.

Представители на Инициативен комитет "Изгрев" поискаха думата по време на заседанието, тъй като според тях има допуснати нарушения в процедурите при повторното обявяване на проекта. Председателят на комисията Таня Парушева не изслуша гражданите и обясни, че редът изисква те да внесат писмено мотивите си в общината.

Общинските съветници одобриха още планове за застрояване на жилищна сграда в Слънчев ден, както и на пристанищен терминал в землището на село Тополи. Те дадоха съгласие и за изграждането на търговски обект, автосервиз, газостанция и бар край пътя за селото.