Новооткрита болница на търг заради неплатени дългове
Новооткрита болница на търг заради неплатени дългове / netinfo

Специализирана болница за активно лечение по детски болести в кв.„Младост" е обявена за публична продан заради неизплатени дългове. Това става ясно от обявление в Регистъра за публични продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Болницата се намира на 5-ия етаж в сграда номер 5 на Медицински център „Младост" на бул.„Република". Състои се от 12 болнични стаи, една от които VIP, офис администрация, два кабинета, изолатор, кухненски бокс и млечна кухня. Общата застроена площ на болницата е близо 813 кв.м. Тя се отнема от собственика „Лисичков" ООД. Обявената начална цена е 795 525 лв. Имотът е ипотекиран в банка за сумата 646 589 евро. Има и наложена възбрана в полза на „Либра" ЕАД, става ясно от обявлението.

Специализираната болница за активно лечение по детски болести се продава след само месец работа. Частното здравно заведение бе открито на 2 октомври, припомня Дарик.

43 недвижими имота във Варна и региона са обявени за публична продан. Сред новообявените за продажба имоти е и хотелски комплекс с площ 7 187 кв.м. в местността „Аян плай" между Бяла и Обзор. Собственикът - софийската фирма „Бяла сийгъл естейт БГ", дължи на банка 1 059 016 лева. За продажба са обявени апартаментите в комплекса, като цената им започва от 16 283 лева и стига до 44 303 лева.

Заради неизплатени банкови задължения се продава и магазин за промишлени стоки в Цветния квартал във Варна. Първоначалната обявена цена на имота е 86 700 лева. Фирмата-собственик има задължения в размер на 45 000 евро. От същата фирма се отнема и поземлен имот в местността „Свети Никола". Площта му е 633 кв.м., а началната тръжна цена - 60 000 лева.