„Наука и бизнес за интелигентно бъдеще“ във ВСУ
„Наука и бизнес за интелигентно бъдеще“ във ВСУ / ВСУ „Черноризец Храбър”

На 10 и 11 юни Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ е домакин на Международната бизнес конференция „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще“. Събитието е приемник на традициите на научна конференция „Информатика в научното познание“. В рамките на форума ще бъдат представени съвместни разработки на представителите на науката и бизнеса, с цел тяхното  популяризиране и повишаване доверието на бизнеса във възможностите на научните организации, както и стимулиране на партньорството.

Работата на конференцията ще бъде организирана в дискусионни панели със съпътстващи постер сесия, семинари, панел за създаване на контакти (networking) и майсторски клас „Финанси и поведенческа икономика“ с лектори проф. д-р Джордж Вредевелд от Университет Синсинати, САЩ; проф. д-р Ричард Макдоналд от Университета „Сейнт Клауд“, САЩ и проф. д.ин.н. Димитър Канев от ВСУ „Черноризец Храбър“.

Дискусионните  панели ще бъдат организиране в три основни тематични направления: „Технологиите – движеща сила на интелигентната специализация“; „Медии и образование“ и „Бизнес, администрация и политика за интелигентен растеж“.

Съорганизатори на събитието са Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ),  Институтът по математика и информатика на Българската академия на науките и Институтът за икономически изследвания на Българската академия на науките в партньорство със Съюза на журналистите в България и Института по софтуерно инженерство – Център България.