Наркоман отива зад решетките за серия кражби
Наркоман отива зад решетките за серия кражби / Sofia Photo Agency, архив

За кражби Варненският районен съд осъди 22-годишен младеж на две години лишаване от свобода. Съдът разгледа делото в процедура на съкратено съдебно следствие. Престъпленията са извършени в периода от 16 декември 2011 г. до 15 януари тази година.

Първоначално на 16 декември миналата година подсъдимият проникнал в кооперация на ул. „Дрин” и чрез разбиване на врата на избено помещение, успял да отнеме различни вещи намерени там (телевизор, автоклиматик, ъглошлайф, дрелка и др.). Още същия ден част от вещите продал на непознати лица, а останалите отнесъл в дома си, където впоследствие били открити от полицията, съобщиха от съда.

Месец по-късно – на 15 януари, подсъдимият влязъл в хранителен магазин и докато обикалял вътре, забелязал отворена вратата на офиса, взел от там мобилен телефон със зарядно устройство, платил няколко кроасана на касата и напуснал. Непосредствено след кражбата В.Яшар изхвърлил сим-картата и продал телефона на свой познат срещу сумата от 7 лв. На другия ден по записа от охранителните камери в магазина подсъдимия бил разпознат. Инкриминираните вещи са на стойност 1179 лв.

22-годишният В. Яшар е хероинозависим. Той е многократно осъждан за престъпления против собствеността. Наказанието си той следва да търпи  в затвор при първоначален строг режим.

15-дневен срокът за обжалване на съдебния акт.