Симеон Христов очаква промени в статута на играчите  и подготовката в плажния футбол
Симеон Христов очаква промени в статута на играчите  и подготовката в плажния футбол / личен архив
Симеон Христов очаква промени в статута на играчите  и подготовката в плажния футбол
94827
Симеон Христов очаква промени в статута на играчите  и подготовката в плажния футбол
  • Симеон Христов очаква промени в статута на играчите  и подготовката в плажния футбол
Най-успешният треньор по плажен футбол на България Симеон Христов гостува днес в предаването „Морски гонг“  по Дарик радио. Воденият от него МФК „Спартак“ Вн се представи достойно в груповата фаза на Шампионската лига в Назаре (Португалия), спечели шампионската титла на страната ни за 2017-а година, а националният отбор на България под негово ръководство завърши на престижното 6 място място в Дивизия Б на Евролигата.
Симеон Христов направи равносметка за представянето на МФК „Спартак“, както и на националния отбор. Той сподели и какви очаква да бъдат първите промени в плажния футбол през следващата година. 
„Двете най-близки промени, които очаквам и искам да се случат в плажния футбол са статутът на играчите и подготовката. Изключително важно е за състезателите, които искат да играят плажен футбол, това да е техният приоритет. Техният спорт трябва да е плажният футбол, а не да избират между три. Това съм го записал в отчета си като основен приоритет. Второто важно нещо е подготовката. Трябва да се направи така, че да има стимул повече отбори да водят по- целенасочена и дълга подготовка във времето. Така ще има повече подготвени състезатели. По този начин, идвайки в националния отбор, те няма да се готвят там, а ще са получили вече нужната подготовка. Така ще се покачи нивото на всички състезатели и отбори“, коментира Симеон Христов.
Чуйте цялото интервю с него в приложения звуков файл: