/ Добри Атанасов
"Черно море Тича" може да покаже повече като отбор, смята играчът
"При предишното ни гостуване на „Балкан” се оказа, че паднахме с по-малка разлика, отколкото при домакинството ни срещу тях. Като цяло "Балкан” ни се очертава на хартия най-неудобният противник. Ще се опитаме пак да изиграем добър мач. При гостуванията, ние, като че ли играем по-добре. Не знам защо е така, но това показват срещите. Както във всеки мач срещу „Балкан” ще опитаме да дадем максимума от себе си и ако можем да вземем победата. Да играем добре - това е нашата задача”. Това заяви преди предстоящото гостуване на "Черно море Тича" на "Балкан" в Ботевград в мач от 23-тия кръг на НБЛ баскетболистът на варненския тим Деян Карамфилов.

„Не мисля, че мачът ни срещу „Академик Бултекс” е най-добрият ми за сезона и като цяло за отбора. Можем да покажем повече като отбор, не говоря за индивидуалности. Иначе в този мач трябваше да дадем всичко, ние се опитваме дадем всичко от себе си във всеки двубой, но в тази среща трябваше да ни се получи задължително, защото трябваше да започваме да отсрамваме загубата с голяма разлика от „Лукойл Академик”. Бяхме задължени целият отбор да изиграем добър мач и да започнем да показваме на публиката и баскетболната общност, че това с „Лукойл Академик” е било случайно и просто сме били в някакъв шок и искаме да забравим този мач и да направим добри изяви", коментира още състезателят.

"Ние нямаме късмет в няколко мача, в пет-шест мача губим в края, с една точка имаме два загубени мача, срещу „Академик Бултекс загубихме в последната секунда, в Самоков от „Рилски спортист” – след продължение. През сезона има няколко такива мача и те започват да тежат. Ние се надяваме и на нас да ни се усмихне късметът. Все в някой момент това трябва да се случи", каза още Карамфилов.