/ DarikNews.bg, архив
Хип-хоп формация "The Center", ансамбъл "Родина", ученици от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, наградената от Фондация „Димитър Бербатов“ талантрила варненка - Жасмин Стоянова, шампионката по художествена гимнастика Михаела Архондиева и още талантливи младежи от Варна ще подарят изпълненията си за здравето и живота на дечицата, родени под вещите грижи на специалистите от СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“.

Сърцатите творци са част от благотворителния концерт "Изкуството да дариш живот", организиран от Интеракт-клубовете във Варна. 

плакатът за благотворителния концерт
netinfo


Средствата, събрани от младите ротарианци, ще бъдат дарени за закупуването на два апарата за отделението по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ – Варна. За обгрижването на недоносените бебета са спешно необходими ЕКГ-апарат и Фетален монитор.

Тазгодишният концерт е поредната благотворителна инициатива на Интеракт клубовете във Варна. Благодарение на младежите бе закупен  специализиран стол за комбинирано лъче- и химиолечение на онкологично болни пациенти за „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна“.

Със средствата, събрани от Коледен благотворителен концерт бе финансирана дейността на Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун. В резултат на подобен концерт бяха събрани и средства за изграждането на специализирана стая за игри и рехабилитация в дома за медико-социални грижи "Майка и дете" във Виница. 

Благотворителният концерт „Изкуството да дариш живот“ ще се проведе на 23 март. от 18:00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна.  Водещ ще е комикът и илюзионист Паскал Паскалев. 

Билетите за благотворителната инициатива вече могат да бъдат закупени от билетния център на ФКЦ. Те ще се продават включително в деня на концерта. Цената на билетите е 10 лева.