/ община Варна
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с Н. Пр. Йорам Елрон, посланик на Държавата Израел в България, който е на посещение в региона. На срещата присъства и почетният консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев.

Варна е водеща туристическа дестинация за израелските туристи, които заемат шесто място по брой на година. Надявам се, че след кризата с коронавируса, ще станем номер едно, заяви Н. Пр. Йорам Елрон.

Кметът Портних посочи, че с първия дипломат са се обединили около идеята  за различни семинари и симпозиуми, на които представители на израелския бизнес да се запознаят с потенциала на Варна по ключови  теми: Варна-Град на Знанието, иновативен хъб, smart city.

Набелязани са и нови възможности за сътрудничество като развитие на медицински туризъм за израелските граждани, коментира още кметът Иван Портних, който запозна своя гост с проекта за нова индустриална зона, където също ще бъдат търсени потенциални инвеститори.

По-късно Н. Пр. Йорам Елрон и кметът Иван Портних поднесоха цветя пред паметника Шофар и посетиха изложба, организирана от Шалом и Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“.

След това кметът и посланикът откриха изложбата „Цветовете на България и Израел“, дело на журналиста Ладислав Цветков, която е по повод 30 години от възстановяване на дипломатическите отношения между България и Израел.

Фотографиите могат да бъдат разгледани на паната, разположени на входа на Морската градина.
 
община Варна