Кандидатът за районен кмет на „Приморски” Петя Проданова се срещна с пенсионери
Кандидатът за районен кмет на „Приморски” Петя Проданова се срещна с пенсионери / снимка: ГЕРБ

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на район „Приморски Петя Проданова и кандидатите за общински съветници Мартин Байчев, Калин Калевски и Борислав Нанков се срещнаха с граждани в новооткрития Клуб на пенсионера.

Клубът, изграден на общински терен на ул. „Народен юмрук и със средства, осигурени от община Варна, е четвърти поред на територията на „Приморски“. Досега шестте дружества, обхващащи 570 членове от „Съюз на пенсионерите 2004 – Варна”, ползваха помещения в кв. „Виница“ и в кв. „Чайка“, както и на ул. „Ружа“. Прилежащото пространство е благоустроено.

Срещата между членовете на „Съюз на пенсионерите 2004 – Варна” с Петя Проданова и кандидатите за общински съветници протече изключително сърдечно, тъй като през годините на приключващия мандат контактите между районната администрация с членовете на съюза се радваха на постоянство и взаимен интерес. Подпомагани бяха инициативи на хората от третата възраст, като участието им в културни и спортни прояви, туристически мероприятия, поддържане на клубната база, чествания на юбилеи.

Кандидатът за районен кмет Петя Проданова увери присъстващите, че ако й бъде гласувано доверие на предстоящите избори, това сътрудничество ще продължи. Като начало вероятно ще се помисли и за осигуряване на абонамент за периодичния печат по клубните бази, както и за оформяне на малки библиотечни кътове.