Измамница изтегли кредит от името на бременна приятелка

/ Thinkstock/Getty Images
Районната прокуратура във Варна предаде на съд 30-годишна жена, използвала неистински документи при получаване на бърз кредит.

Подсъдимата Валентина Л. от Аксаково и свидетелката по делото Г. Д., от чието име бил поискан заемът, се запознали през юли 2016 г. Валентина познавала собственичка на козметично студио и решила да съдейства на новата си позната да бъде назначена там формално на трудов договор, тъй като била бременна. 

Подсъдимата поискала копие от личната карта на потърпевшата  и подала заявление на отпускане на кредит от фирма за бързи кредити онлайн, като посочила името на познатата си, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.  

При разговор по телефона със служител от фирмата, подсъдимата се затруднила да отговори за зададените й въпроси и получила отказ за кредит. 
Същия ден Валентина отишла в офис на дружеството. Попълнила заявлението пак от името на позната си. Подписала договор за заем от 350 лева и парите й били отпуснати.

Нищо неподозиращата Г.Д. получила писмо от фирмата за бързи кредити за необслужван заем, чиято главница нараснала и с лихви за просрочието. Тогава подала жалба.

Полученият от Валентина кредит не е възстановен и до момента. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.