Има договор за продажбата на терени на Спортен комплекс „Варна“ АД
Има договор за продажбата на терени на Спортен комплекс „Варна“ АД / Дарик Варна, архив

За продажбата на част от терените, с приходите от които трябва да бъде финансирано строителството на новия стадион „Варна“, има сключен предварителен договор. Това обяви пред Дарик общинският съветник Валентина Софрониева, представител на местната власт в  „Спортен комплекс Варна“ АД. Информацията за бъдещата сделка е била обявена на общото събрание на дружеството, но на този етап Софрониева отказа да разкрие повече подробности за параметрите на договора.

Строителството на стадиона трябва да продължи 4 години, но сроковете за отделните етапи трябва да бъдат представени на община Варна от другия съакционер „Химимпорт“, каза още общинският съветник. Софрониева нямаше право на глас на общото събрание, тъй като не беше упълномощена от местния парламент, който от два месеца не е заседавал.

В края на март съветниците одобриха предложението на изпълнитения директор на „Химимпорт“ Марин Митев 17 дка от апортната вноска на общината в „Спортен комплекс Варна“ да бъдат продадени, а с парите да се финансира грубият строеж на бъдещото съоръжение.